Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Keçiören Beleyesi iş bilirliğinde, Keçiören Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “7 Yöre, 7 Renk Tek Yürek Türkiye Projesi” kapsamındaki sahne gösterileri ve tiyatro oyunu ilçedeki Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Engelli bireylerin sahne aldığı programa Keçiören Belediyeye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve özel bireylerin aileleri katıldı.
“BİR İNSAN, BİR DÜNYADIR”
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, belediye tarafından engelli bireylere yönelik yapılan çalışmaları anlatarak, “Bir belediye olarak ilk defa 1994 yılında Engelli Eğitim ve Öğretim Merkezini kurmuştuk. Saime Toptan Hanımefendi de vardı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Paneller, sempozyumlar düzenledik. Engelli vatandaşlarımızın problemleri ve bunların çözüm yolları nelerdir diye istişare ettik. Çözüm için çalışmalar yaptık. Engelli bireylerimizin hakları, hukukları nasıl olmalı diye çok gayret gösterdik. Bunları da kamuoyuna duyurduk. Bu çalışmalar kamuoyuna mâl olunca daha sonra yasalaştı. Engelli araçlarımızın sayısını artırdık, engelleri ortadan kaldırdık. Bu araçlarımızın sayısını daha da artıracağız. Yani engelleri aşacak ne varsa yapıyoruz. Engelsiz yaşam hepimizin ortak vebali ve sorumluluğudur. Engellilerimizin gönlü o kadar geniş, derin ve zengin bir gönüldür ki, o gönüller bir okyanus gibidir. Bir insan, bir dünyadır. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde iş birliği yapan kurumlarımıza, birimlerimize tiyatro ve halk oyunları eğitmenlerimize, engelli bireylerimize ve ailelerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay da etkinliğin düzenlenmesine vesile olan tüm çalışanlara ve engelli bireylere teşekkür etti.
ETKİNLİKTE NERLER YAPILDI?
Keçiören’de ikamet eden engelli bireylerden kurulan tiyatro ekibi Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden tarafından atanan Drama Eğitmeni Leyla Aykan tarafından eğitildiler. “7 Yöre, 7 Renk” isimli tiyatro oyunu aynı zamanda Leyla Akan tarafından kaleme alındı. Tiyatro ekibinde olduğu gibi halk oyunları gösterilerinde hafif düzey zihinsel engelli, ortopedik engelli, otistik, down sendromlu engel grupları ve çalışanlar yer aldı. Bu etkinlikle, engelli bireylere fırsat eşitliği sağlandığında onların neler yapabilecekleri ortaya konarak, özellikle eğitim verildiğinde ve özveri gösterildiğinde toplumsal yaşama kolayca katılabildikleri gösterildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…