Genel

3d yazıcı fiyatları

Çok severek kullanılan ve yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan 3d yazıcılar günümüzde sıkça kullanılıyor. Öncelikle 3d yazıcı ile ilgili biraz bilgi vermemiz gerekirse hayal edip bilgisayar ortamında tasarlayabildiğimiz her şeyi saatler içerisinde 3d filament denen plastik madde ile basıyor. 3d yazıcılar katman katman basma işlemi gerçekleştirerek istediğimiz ve tasarladığımız modelleri basabiliyoruz. Bu bastığımız projeler kullandığımız filamentin modeline göre ve 3d yazıcımızda ayarladığımız ayara göre sağlamlığı değişiyor. Sağlam olmasını istersek 3d yazıcımızda sıklık ayarını maksimum seviyeye çıkararak sağlamlık miktarını artırıyoruz. Bastığımız parçaların modeline göre de değişen bu baskılar günlük hayatta işimizi çok büyük derece kolaylaştırıyor. Bu iş işlevleri sayesinde işlerinde çok büyük miktarda kolaylık sağlayan işçiler 3d yazıcı fiyatlarından şikayetçi. Ülkemizde 3d yazıcılar dolar kurları üzerinden geldiği için sürekli bir fiyat değişimi gerçekleşiyor. 3d yazıcılarındaki bu fiyat değişimi yazıcı alacakları çok tedirgin ediyor ve 3d yazıcı almalarını uzun vadede geciktiriyor. Bu 3d yazıcı fiyatlarından kaynaklanan bu gecikme farklı sektörlerde çalışan kurumlar için büyük kayıplara mal oluyor.

3d yazıcılardaki bu değişim çoğu kullanıcılarda yurt dışından alışveriş seçeneğini kullanmaya yöneltse de ülkemizin koyduğu gümrük vergisinden dolayı bu yöntemde ülkemizdeki kullanıcıların bu yöntemi de kullanamayacağı görülüyor.

3d yazıcı ile bir sürü şey yapıldığını biliyorsunuz. Farklı özelliklere sahip olan bu yazıcılar hangi alanda kullanılacaksa ona göre bir yazıcı seçimi yapılmalı.

Stereolithopgraphy (SLA) Teknolojisi: Bilinen en eski baskılama teknolojisidir. Bu teknolojide kullanılan ham madde akışkan foto polimer dir. Baskılama için hammadde yarı akışkan bir forma gelecek şekilde eritildikten sonra katman oluşmaktadır. Bu katmanlar ultraviyole ışınlamayla bütün bir hal almaktadır. Ultraviyole ışınlama ile tüm katmanlar işlem görerek sonunda 3 boyutlu katı bir baskı elde edilmektedir

Digital Light Processing (DLP) Teknolojisi: SLA baskılama sistemiyle hemen hemen aynıdır. İkisinde de akışkan reçineyle üretilmektedir ve baskıyı işlerken ışıktan faydalanır. SLA ışığı lazerle sağlarken DLP tekniği ise bunu özel bir projektörle sağlamaktadır.

Fused Deposition Modelling (FDM) Teknolojisi: FDM 3 boyutlu baskılamada en yaygın kullanıma sahip tekniktir. İşleme başlamak için yazıcıya bir 3 boyutlu model bilgisi aktarılır. Bilgisayar destekli veriyi yazıcı okur ve baskılamaya başlar. Termo plastik malzeme yazıcının ‘extruder’ diye adlandırılan kısmında eritilerek X ve Y koordinatlarında baskı alımı yapılır. Tablanın en alt kısmından başlayarak Z koordinatları boyunca katmanlar serilir ve baskı sonunda katı formda bir model elde edilir.

Üstte birkaç yazıcı çeşidini tanımladık. 3d yazıcı fiyatlarına bakarak kendi bütçenize bağlı olarak hangi yazıcıyı seçeceğiniz kendinize ve hangi alanda kullanacağınıza bağlı.

Recent Posts

İstanbul Böcek İlaçlama Hizmetleri

İstanbul böcek ilaçlama hizmetleriyle evinizi haşerelerden koruyun. Güvenli ve etkili ev ilaçlama yöntemleri ile hijyenik…

2 gün ago

EduTalks Serisinin İkinci Durağı İstanbul Aydın Üniversitesi

EduTalks: İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sektör liderleri ve öğrenciler bir araya geldi! Dijital markalaşmadan yeni medyaya…

2 gün ago

Kadın Kazak Modelleriyle Sıcak Bir Kışa Hazırlanın

Kadın kazak modelleri, kış günlerinin temel parçaları arasında yer alarak hem sıcak tutar hem de…

5 gün ago

Kadın Giyimde Renklerin Psikolojisi ve Kombin İpuçları

Renkler, sadece gözlerimizi değil, ruhlarımızı da boyar. Kırmızı, tutkuyu ve enerjiyi, mavi sakinliği ve güveni,…

6 gün ago

Duvar Paneli Nedir?

Duvar paneli iç mekanlarda hem dekoratif hem de işlevsel amaçlarla kullanılan bir kaplama çözümüdür. Özellikle…

1 hafta ago

Toplumsal Roller Üzerine Bir Eleştiri

Odeabank, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” temasıyla sahnede.

1 hafta ago