1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. 2023'te Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki bilgisayarlarda 110 milyondan fazla tehdit tespit edildi

2023'te Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki bilgisayarlarda 110 milyondan fazla tehdit tespit edildi

featured
2023te-orta-dogu-turkiye-ve-afrika-bolgesindeki-bilgisayarlarda-110-milyondan-fazla-tehdit-tespit-edildi.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaspersky tarafından düzenlenen Cyber Security Weekend – META 2024 etkinliğinde, uç noktalara (dizüstü veya masaüstü tüm bilgisayarlar) yönelik siber tehditlerin 2023 yılında da devam ettiği açıklandı. 2023 yılında Kaspersky uç nokta çözümleri Orta Doğu’da toplam 72,7 milyon tehdit engellendi. Afrika’da bu rakam 36,7 milyon, Türkiye’de ise 9,4 milyon olarak kaydedildi. Bu saldırılardan potansiyel olarak etkilenebilecek kullanıcıların payı Orta Doğu için %41, Afrika bölgesi için %44 ve Türkiye için %38 olarak şekillendi. 

Etkili uç nokta koruma çözümleri önemli olmakla birlikte, kalın istemciler olarak nitelenen dizüstü ve masaüstü bilgisayarları Siber Bağışıklı işletim sistemi çalıştıran ince istemcilerle değiştirerek uç noktalara yönelik siber tehdit riskini en aza indirmek mümkün.

İnce istemciler, dünyanın dört bir yanındaki kurumsal ağlarda düşük maliyetle çalışma alanları kurmak için kullanılıyor. Ancak geleneksel işletim sistemi (Linux, Windows tabanlı) kullanan bir ince istemci, farklı türdeki uç nokta saldırıları tarafından tehlikeye atılabilir. Bu nedenle Kaspersky, gelişen siber tehditlere yanıt olarak Siber Bağışıklık yaklaşımını destekliyor.

Kaspersky, küresel bir ince istemci üreticisi olan Centerm ile ek antivirüs koruma araçları gerektirmeyen dünyanın ilk Siber Bağışıklığa sahip ince istemcisi olan Kaspersky Thin Client’ı (KTC) üretti. KTC, secure-by-design ilkesi ve Siber Bağışıklık yaklaşımı doğrultusunda yönetilebilir, güvenli ve işlevsel bir ince istemci altyapısı oluşturmaya olanak tanıyor. Yapısındaki teknik ve mimari gelişimlerin kombinasyonu, geleneksel ince istemcilere kıyasla siber saldırılara karşı daha dirençli olmasını sağlıyor.

Çözümün merkezinde tescilli bir mikro çekirdek işletim sistemi olan KasperskyOS yer alıyor. KTC, geleneksel ince istemcilerde yaygın olan çok çeşitli güvenlik açıklarından yararlanma olasılığını ortadan kaldırıyor. Çözümün bir diğer bileşeni olan birleşik yönetim konsolu, ince istemci altyapısının hem yaşam döngüsü yönetimini hem de izlenmesini basitleştiriyor.

Kaspersky Thin Client – bulut ve hibrit çalışma alanları için yeni nesil uç nokta çözümü

Kaspersky Thin Client, benzer görevlere sahip çok sayıda iş istasyonunun ve standart bir dizi uygulamanın kullanıldığı birçok alan için uygun. Bunlar arasında kamu sektörü, eğitim kurumları, üretim, yakıt ve enerji sektörü, sağlık hizmetleri, finans kuruluşları, perakende ve diğerleri yer alıyor.

Aswant Distribution İş Geliştirme Direktörü Fazlirizam Mohammed Nor, “Siber Bağışıklı ince istemcileri belediyeler, ulaşım ve eğitim tesisleri dahil olmak üzere birçok sektörde yaygınlaştırıyoruz. Bazı durumlarda Kaspersky’nin Siber Bağışıklı ince istemci çözümünün standart uygulamaları çalıştıran bilgisayarların yerini alması için büyük bir potansiyel görüyoruz. Bu, uç noktalara yönelik talebi karşılamanın uygun maliyetli ve güvenli bir yoludur” dedi.

KasperskyOS İş Geliştirme Lideri Victor Ivanovsky, şunları ekledi: “Araştırmalar, geleneksel işletim sistemleriyle çalışan ince istemcilerin basit bir araçla dakikalar içinde hacklenebileceğini ve kullanıcıları gözetlemek ve gizli verileri ele geçirmek için kullanılabileceğini gösteriyor. İnce istemci geliştirmenin geleceğinin Siber Bağışıklık tarafından belirlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Siber Bağışıklık sistemine yapılan saldırılar etkisiz kalır – sistem agresif saldırı ortamında bile çalışmaya devam eder ve potansiyel saldırganları durdurur. KasperskyOS çözümlerimiz iş ortaklarımız ve müşterilerimiz tarafından titizlikle test edildi. Siber güvenliğin geleceğinin Siber Bağışıklıkta yattığı ve bu geleceğin burada, şimdi gerçekleştiği konusunda son derece eminim.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir