“Sektörün paydaşlarını bir araya getirerek,
kültürel etkileşimi en üst noktaya çıkarıyoruz”
Kültür ve Turizm Bakanlığının çatısı altında Türk dünyası sinemasının ortak kültürel değerlerle beslenmesi amacıyla düzenlenen 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, sinema sektörünün paydaşlarını Türk Dünyası Sinema Zirvesi’nde buluşturdu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Sektörün paydaşlarını bir araya getirmek ve iş birliğini teşvik etmek hem sinema sanatını geliştirecektir hem de kültürel etkileşimi en üst noktaya çıkaracaktır” dedi.
1 Kasım’dan bu yana 10 ülke ve yedi özerk bölge olmak üzere 17 coğrafyadan 52 filmi sinemaseverlerle buluşturan 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, Türk Dünyası Sinema Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten ve Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türk dünyası ülkelerinin bakan yardımcıları, yönetmenler, senaristler, oyuncular ve yapımcıların yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı zirvede, Türk dünyasının müşterek kültürel mirasının ortak yapımlara dönüşmesi konusu başta olmak üzere pek çok başlık ele alındı.
“Festivalin en önemli zirvesini yapıyoruz”
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, festival kapsamındaki en önemli zirveyi düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Sinema sektörünün paydaşlarını bir araya getirmek, onlarla iş birliğini teşvik etmek, onların arasındaki hukuku geliştirmek sonuçta hem sinema sanatını geliştirecektir hem de kültürel etkileşimi en üst noktaya çıkaracaktır. Bugün buradan tüm Türk dünyasına canlı yayınlar yapılıyor. Kültürel etkileşimi sinema üzerinden gerçekleştirmenin hem ticaretimize hem sanayimize hem tanıtımımıza hem ilişkilerin daha yakınlaşmasına çok büyük katkısı oluyor."
“Önümüzdeki yıl Şuşa’da buluşacağız”
TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev de “İstanbul’da attığımız tohum Bursa’da boy verdi. Festival, Türk Dünyası için eşsiz bir platform oldu. Önümüzdeki yıl Şuşa’da buluşacağız” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Sinema hayatın bir gerçeği, sinema hayatın bir yansıması, sinema aslında şehirlerin tanıtımı, doğal güzelliklerin tanıtımı, tarihi ve kültürel birikimin gelecek nesillere yansıtılması için de çok önemli bir araç ve biz biliyoruz ki Bursa bir film platosu” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Taksim, İstanbul’un kültürel ve turistik merkezlerinden biri olarak bilinir ve bu sebeple pek çok konforlu…
Yeni yıl, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların kıymetini bir kez daha hissettiğimiz, yeni başlangıçlara adım attığımız özel…
Markalaşma ve iletişimde geleceği yakalayın: İlham veren konferans sizi bekliyor!
Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 18 Aralık'ta İstanbul Kültür Üniversitesi'nde! Kaçırmayın!
Fakı Mehmet Efendi Baklavaları, şu anda İstanbul metro istasyonlarında hizmet verdiği şube sayısını 42’ye çıkardığını…
Evinizde veya iş yerinizde meydana gelen tıkanıklık sorunları, günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Pendik tıkanıklık açma…