10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmlerinden olan “Uçuş 811”, dünya prömiyerini festivalde gerçekleştirdi.
Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan “Uçuş 811” filminin ekibi, 24 Ekim Pazartesi günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen gösterim sonrasında izleyicinin sorularını yanıtladı. Söyleşiye filmin yönetmeni Hakan Kerim Karademir, ortak yapımcısı Ahmet Edebali, görüntü yönetmeni Hakkı Kaplan, oyunculardan Burcu Kara, Emre Karayel, Ömer Akgüllü, çocuk oyuncular Bade Arazlı ve Zeynep Ela ile filmin ekibi katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü sinema yazarı Gökşen Aydemir gerçekleştirdi.
Boğaziçi Film Festivali’nde Akli Film tarafından verilecek “En İyi İlk Film Ödülü” için de yarışan “Uçuş 811”in yönetmeni Hakan Kerim Karademir, küçük bir mekanda tek solukluk bir film çekmek isteğiyle bu filmin ortaya çıktığını söyledi. Karademir, “Çok huzurlu bir setimiz yoktu. Paramız da olmadığı için filmin çekimlerini fabrikada gerçekleştirdik.” dedi. “Biz ne çekiyoruz?” sözünü çekim sırasında çok fazla duyduklarını belirten Karademir, zorlu ve stresli bir süreç geçirdiklerini ifade etti. Karademir, ayrıca festivalde arthouse olmayan bir filmle yer aldıkları için de çok memnun olduklarını dile getirdi.
Filmin oyuncularından Burcu Kara, rolü için özel bir çalışma süreci geçirip geçirmediği sorusuna karakterinin psikolojisini anlamak için profesyonel yardım aldığı şeklinde yanıt verdi. Kara, “Oyuncu olarak böyle karakterler önümüze çok az düşüyor. Düz olmaktansa çift kademeli, birkaç çeşit duygu dünyası olan bir karakter çok daha iyi.” diyerek bu yüzden senaryoyu okuduğunda oynamayı çok istediğini ifade etti. Burcu Kara, duygu devamlılığı noktasında rolünün kendisini zorladığını söyledi.
Filmin bir diğer oyuncusu Emre Karayel, daha önce oynadığı rollerin aksine ciddi bir tavra hayat vermesinin nasıl bir duygu olduğu sorusunu var olmayan birisini oynamanın güçlüklerine dikkat çekerek cevap verdi. Karayel, bu filmde duygusuz ve nötr bir hale büründüğünü ifade etti.
Hakan Kerim Karademir’in yönetmenliğini yaptığı “Uçuş 811” filmi, müzayede için İstanbul’dan New York’a giden bir çiftin de bulunduğu uçağın kuşkulu bir ölümle kaderleri değişen yolcularını anlatıyor.
Festival Biletleri Mobilet’te!
10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ve kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere bogazicifilmfestivali ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.
Kadına yönelik şiddetin toplumsal nedenleri ve çözüm yolları üzerine kapsamlı bir değerlendirme.
Dijital pazarlama dünyasında dikkat çekmek hiç olmadığı kadar zor. Her gün yüzlerce reklamla karşılaşan kullanıcılar, artık…
Naylon fatura nedir sorusu ile sıklıkla karşılaşılmakta olup bu soruyu cevaplamak için Vergi suçları ve…
Sukhamed, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya odaklanmış geniş bir ürün yelpazesine sahip kapsamlı bir e-ticaret…
Ev dekorasyonu, sadece görsel bir estetik sunmanın ötesinde, bir evin ruhunu ve sahibinin kişiliğini yansıtan…
Yenilikçi dijital çözümler ve kullanıcı odaklı hizmetleriyle, web tasarımı, e-ticaret ve dijital reklam yönetiminde markalar…