Categories: Gündem

Sokaktaki canlar mamaya kolayca ulaşıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın sık sık dile getirdiği gibi Gemlik Belediyesi, sadece 120 bini aşkın Gemliklinin değil, sokaktaki canların da belediyesi olduğunu gözler önüne seriyor. Belediye ekipleri, ilçenin çeşitli noktalarında bulunan mama odaklarına düzenli olarak yüzlerce kilo mama takviyesi gerçekleştiriyor.

 

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Gemlikli hayvan severlerin de desteğiyle sokaktaki canların karınlarını her mevsim rahatlıkla doyurabilmesi için çalışmaya devam ediyor. Ekipler, şimdiye kadar 25 farklı noktaya mama odağı ile su ve beslenme kapları yerleştirdi. Bu noktalara her hafta yaklaşık 500 kilo kuru mama bırakılıyor. Mamalar, kedi ve köpeklere yönelik ayrı olarak ekleniyor. Öte yandan özellikle sahil kısmındaki mama odaklarından güvercin ve martıların da beslendikleri görülüyor. Odakların temizlik ve bakımları belediye ekipleri ve hayvan severler işbirliğinde yapılıyor.

 

Gemlik’te sokaktaki canların sağlık beslenmeleri için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, hizmetlerin kış aylarında artarak devam edeceğini dile getirdi.

 

Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizin 25 farklı noktasındaki mama odaklarına her hafta yaklaşık 500 kilo mama bırakıyorlar. Bunun dışında bu odakların bakımlarını ekiplerimiz hayvan severlerle birlikte gerçekleştiriyorlar. Çeşitli sebeplerle yaralanan canlarımız da ekiplerimiz tarafından bulundukları yerden alınarak Umurbey’deki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’mizde tedavi ediliyorlar. Burada kısırlaştırma işlemleri de uygulanarak kontrolsüz çoğalmalarının önüne geçiliyor. Yani Gemlik’te sokaktaki canlar da huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürüyorlar.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

İzmir Bornova’da Kalite ve Ekonomiyi Buluşturan İkinci El Eşya Mağazası

İzmir’in Bornova ilçesinde ikinci el eşya alım satımında köklü bir firma olan Doğan Spot Eşya…

3 saat ago

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 19 Mayıs Mesajı

Belediye Başkanı Rasim Arı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj…

4 saat ago

Yeşilyurt Pazaryeri çalışmaları hızla sürüyor

Karabağlar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Yeşilyurt bölgesinde yaşayan vatandaşlar, modern ve kapalı bir pazaryerine…

4 saat ago

Başkan Büyükakın: Kocaeli’nin en güzel manzaralı kütüphanesi gençlerimize armağan olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesinde geleceğin emanetçileri gençlere…

5 saat ago