Teknoloji

Redmi Note 12 & Samsung A71 Kıyaslaması

Xiaomi ve Samsung, cep telefonu alanında üretim gerçekleştiren popüler markalar olarak öne çıkar. Markaların bünyelerinde üretilen cep telefonu modelleri farklı seriler altında toplanır. Xiaomi Redmi Note 12 ile Samsung A71 cep telefonu modeli de her iki marka tarafından sunulan popüler cihazlar içerisinde yer alır. İnceleme yazısı ile birlikte cep telefonlarının farklı özelliklerini analiz edebilirsiniz.

 

  • Samsung A71 akıllı cep telefonu ile Redmi Note 12 cep telefonu modeli tasarım açısından hemen hemen benzer özelliklere sahiptir. Her iki cihazın ön bölümünde kameraya yer verilirken cep telefonları çerçevesiz bir şekilde sunulur. Bu durum kullanım alanının genişlemesine imkan tanır. Cep telefonu modellerinin ekran çözünürlük değerleri de birbirleri ile aynıdır. Cihazların ekranında canlı ve net görüntülere erişmek mümkün.
  • Her iki cep telefonu modelinde de aynı işlemci modeline yer verilir. Ancak işlemcilerin versiyonları birbirlerinden farklılık gösterir. Samsung Galaxy A71 cihazında Qualcomm Snapdragon 730 versiyonu yer alırken Redmi Note 12 cep telefonunda 685 versiyonu yer alır.
  • Her iki cep telefonu modelinde de Android işletim sistemine yer verilir. Ancak işletim sistemi versiyonları da birbirinden ayrılır. Samsung cep telefonu modelinde Android 10 (Q) versiyonu kullanılırken Redmi cep telefonu modelinde Android 13 (T) işletim sistemi versiyonu yer alır. Her iki işletim sistemi kullanıcı dostu arayüzlere sahiptir.
  • Samsung A71 akıllı cep telefonu modeli 64 MP çözünürlüğünde çekim yapma özelliğine sahiptir. Redmi Note 12 cep telefonu modelinde ise çekim yapma çözünürlük değeri 50 MP olarak belirtilir. Çeşitli çekim fonksiyonları ile donatılan cihazlar gerçekçi görüntüler elde etmeyi sağlar.
  • Her iki cihazda da farklı ram seçenekleri mevcuttur. Samsung Galaxy A71 cep telefonu modelinde yer verilen ram seçenekleri 6/8 GB olarak belirtilirken Redmi Note 12 4/6/8 ram seçeneklerine sahiptir.

 

Her iki cihaz arasında benzerlikler olduğu gibi farklılıklar da mevcuttur. Teknoloji markaları tarafından üretilen cep telefonları profesyonel kullanımları destekler. Cihazların özelliklerini inceledikten sonra fiyat araştırması için Cimri’den faydalanabilirsiniz. Cimri ile birlikte fiyat karşılaştırması yaparak bütçe dostu ürünü belirleyebilirsiniz.

Akıllı Cep Telefonları

Gelişen ve değişen dünyada yeni teknolojilere ayak uydurmak kaçınılmaz bir hale gelir. Dünyanın diğer ucundan haber almak, yaşanılan anları ölümsüzleştirmek, sevdiklerimizle iletişim kurabilmek ve oyun oynayabilmek için imkan sunan akıllı telefon modelleri her zaman olduğu gibi yankı uyandırmaya devam eder. Birbirinden çeşitli özellikleri ve yeni nesil teknolojileri kullanıcısına sunan akıllı telefon markaları piyasada ciddi bir rekabet içerisinde yer alır. Gelişmiş batarya ömürleri, yüksek çözünürlükteki fotoğraf çekimleri, fonksiyonel becerileri, veri güvenlik denetimleri, profesyonel oyun deneyimleri, şık ekran tasarımları, yüksek hız ve depolama alanları ile ön plana çıkan cihazlar kullanıcısını memnun etmeyi fazlasıyla başarır. Birbirinden benzersiz ve gelişmiş teknolojileri bünyelerinde barındıran cep telefonu modelleri daha hızlı bir şekilde sonuç almak ve eşsiz bir kullanım deneyimi sunmak için özel olarak tasarlanır. Üstün niteliklere sahip olan akıllı telefonlar, 7’den 70’e teknolojiye ilgi duyan kullanıcılar başta olmak üzere herkesin zevkine ve ihtiyacına fazlasıyla hitap eder. Çeşitli markalar tarafından üretilen cep telefonu modelleri birçok özellik doğrultusunda birbirinden farklılık gösterir. Sunulan geniş çeşitlilik içerisinden ihtiyaç ve zevk doğrultusunda seçimlerin yapılması mümkündür.

Akıllı Cep Telefonu Markaları ve Tercih Yapmanın Zorluğu

Akıllı cep telefonu modelleri gündemi yakından takip etmeyi, zamanın akışını doyasıya yaşamayı, teknolojiye ayak uydurmayı, yakınlar ile anında haberleşmeyi, yaşanılan anları kaydetmeyi, hafızada depolamak istenen dosyaları uzun süreli bir şekilde saklamayı mümkün hale getirir. Çeşitli markalar tarafından üretilen bu cihazlar, geniş bir ürün yelpazesi içerisinde sunulur. Teknoloji pazarının öncü markaları içerisinde birçok marka yer alır. Bu markalara örnek olarak Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei, Oppo verilebilir. Uzman mühendis kadrosu ile birlikte üretim gerçekleştiren bu markalar, cep telefonu modellerinin birbirinden farklılık göstermesine neden olur. Bu durum ihtiyaç doğrultusunda cihazlar arasından seçim yapılmasını oldukça kolay ve pratik bir hale getirir. Modern görünümleri ve estetik tasarımları ile birlikte öne çıkan cep telefonları, hızlı performans özellikleri ile birlikte de kullanıcıları memnun etmeyi başarır. Her marka ürettiği cep telefonu modelinde farklı özelliklere yer verir. Aynı zamanda Xiaomi markası tarafından üretilen cep telefonları ile Samsung markası tarafından üretilen cihazlar da birbirlerinden farklıdır. Sunulan geniş çeşitlilik doğru cep telefonu modeline ulaşmayı kolaylaştırır.

Recent Posts

Bisiklet Şehir Sakarya’da Bisiklet Festivali Bike Fest 15-26 Mayıs tarihleri arasında

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dünya yıldızlarını ve bisiklet tutkunlarını Sakarya’nın kalbinde buluşturan bisiklet festivaline ev sahipliği…

59 dakika ago

Pirelli’nin Ferrari Classic için sunduğu kataloğa eklenen yeni lastik iki büyük İtalyan markası arasındaki yetmiş yılı aşkın ilişkiyi güçlendiriyor

Ferrari Enzo için özel olarak geliştirilen yeni P Zero Corsa System lastikler hem en ikonik…

60 dakika ago

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Türk Dil Bayramı’nın 747. yılı ve Yunus Emre’yi anma etkinleri nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277’deki fermanıyla Türkçemiz devlet dili olmuş, Yunus Emre'nin insanlık değerlerini…

1 saat ago

Yapay Zeka Çalıştayı, Bilim Merkezinde başladı

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Kent Konseyi ve…

1 saat ago

Başkan Topaloğlu Tekirova’ya anaokulu kazandırıyor

Belediye Başkanı Topaloğlu, söz konusu anaokulu projesi için Kemer’in tanınmış hayırseverlerinden iş insanı Halit Narin…

1 saat ago

TDBB Başkanı Altay Yunanistan’da Soydaşlarımızla Bir Araya Geldi

İskeçe Çınar Camii’nde Cuma namazında soydaşlarımızla da buluşan Başkan Altay, Türk dünyasının birlik ve beraberliğini…

1 saat ago