Categories: Magazin

Pandemi, tüketicileri ve markaları daha çevreci olmaya zorladı

Mastercard Sürdürülebilirlik Akademisi araştırması sonuçlandı

Tüm dünyada sürdürülebilir çevre için karbon ayak izinin düşürülmesi, yenilebilir enerji ve çevre dostu yaklaşımlar gün geçtikçe daha önemli hale geliyor. Mastercard Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından yapılan araştırma da tüketicilerin çevre duyarlılığına sahip olan markalara ilgi duymakla kalmayıp bu konuda çalışma yapmaları için onları zorladıklarını ortaya koyuyor.

Nakitsiz toplum idealini geliştirmek için teknolojiler geliştiren Mastercard, bu teknolojileri daha sürdürülebilir bir dünyanın hizmetine sunmak için pek çok proje geliştiriyor. Bunlardan biri de Eylül 2021’de kurulan Sürdürülebilirlik Laboratuvarı. Bu laboratuvar, küresel ekonomi hızla dijitalleşirken hem insanların hem de gezegenin sürdürülebilirliği için ürün geliştirerek kullanıcıları bilinçlendiriyor ve bu alana teşvik ediyor. 

Pandemi bizleri daha çevreci yaptı

Mastercard tarafından yürütülen ve 24 ülkede gerçekleştirilen sürdürülebilirlik araştırması, pandemi sırasında, tüketicilerin çevrecilik anlayışında belirgin bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Aynı araştırmada ankete katılanların yüzde 54’ü çevre ve sürdürülebilirlik konularının önemini pandeminin de etkisiyle kavradıklarını belirtirken, yüzde 85’i çevre ve sürdürülebilirlik sorunlarıyla mücadele etmek için kişisel önlemler almaya istekli olduklarını belirtiyor. Araştırma sonuçları, Türkiye’de de tüketicilerin benzer bir yönelim içinde olduklarını gösteriyor.  

Sonuçlara göre Türkiye’de toplumun yüzde 86’sının çevre duyarlılığı pandemi sonrasında artış gösterirken, yüzde 93’ü çevre ve sürdürülebilirlik sorunlarıyla bireysel mücadele konusunda çaba harcıyor. 

Aynı araştırmada toplumu olumlu anlamda etkilemede sürdürülebilirlik üzerine yürütülen sosyal medya kampanyalarının önemli rolü olduğu görülüyor. Katılımcıların yüzde 54’ü belgeseller, yüzde 36’sı YouTube içerikleri ve yüzde 33’ü sosyal medya kanallarında ilgili kampanyalarla karşılaştığını ifade ediyor.

Hedef 0 karbon emisyonu

Sürdürülebilirlik Laboratuvaru, hızla yaygınlaşan 5G, kuantum, blockchain ve gelişmiş yapay zekâ gibi hızla değişen teknolojilerin dünyanın en acil çevresel zorluklarını çözmek için nasıl uygulanabileceğini keşfediyor. 2050 yılına kadar 0 karbon emisyonu hedefini açıklayan Mastercard, Sürdürülebilirlik Laboratuvarı çatısı altında İsveçli FinTech girişimi Doconomy ile geliştirdikleri Mastercard Karbon Hesaplayıcı ile bireyleri de bu hedefe dahil ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Bu maçın kazananı Atatürk gençliği oldu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik…

9 saat ago

Okan Bayülgen Ya Filozof Olacaktım Ya Da Eğitimini Gördüğüm Sanatı Yapacaktım

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Dilek Tekintaş’ın “Günümüzde artık herkesin sinemaya atlamaya çalıştığı bir zamanda siz tepe…

9 saat ago

19 Mayıs, Kadıköy’de Coşkuyla Kutlanacak

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün boyunca sürecek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Şöleni’nin…

9 saat ago

Tuğçe Tuna Hareket Atölyesinde Gençlerle Buluştu

Katılımcıların kişisel yeteneklerini keşfetmesini sağlayan ve becerilerini geliştiren etkinlikler yoğun ilgi görüyor.

9 saat ago

Başkan Tugay: “Biz bütün Makedonya ile kardeşiz”

Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (MAK-GÖÇ) aracılığıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden gelen K.

9 saat ago

Mudanya Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Mudanya Dolgu Alanı’nda bulunan Kapalı Pazar Yeri’nin yeniden kullanıma açılması oy birliği ile kabul edildi

4 gündem ve 3 gündem dışı maddenin karara bağlandığı toplantıda, 2019 yılında kapatılan Dolgu Alanı’nda…

9 saat ago