Categories: Teknoloji

Öğrenciler Şehir Tiyatrosu oyuncularıyla buluştu

Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncuları öğrencilerle söyleşide bir araya gelerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları çeşitli etkinliklerle tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor. Kocaeli Şehir Tiyatrolarının deneyimli oyuncuları Ahsen Gül Ever ile Tekin Ezgutekin, tiyatro söyleşisi kapsamında İzmit Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Tiyatro sever öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide oldukça neşeli anlar yaşandı.

SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPMAK KEYİF VERİYOR

İzmit Namık Kemal Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen söyleşide oldukça heyecanlı olan öğrenciler, deneyimli tiyatrocuları can kulağıyla dinlerken, bir taraftan da notlar aldı. Öğrencilere deneyimlerini anlatarak yaptıkları işin eğlenceli yanlarını ve zor yanlarını anlatan konuklar, ‘’Başlangıç aşamasında ailemiz biraz karşı çıktı doğal olarak ama bir şekilde sevdiğiniz işi yapmanın yolunu bulabiliyorsunuz’’ dedi.

BOL BOL OKUYUN, NOT ALIN VE KAĞIDA DÖKÜN

Tiyatrocu olmanın ve tiyatroyu sevmenin önce yetiştiği aileden ve o ailenin sanat anlayışından geçtiğini ifade eden Ahsen Gül Ever, öğrencilere bol bol okuyun araştırın ve aklınıza gelen şeyleri bir şekilde bir kenara not alın tavsiyesinde bulunarak, öğrencilerden gelen soruları içtenlikle cevaplayıp, yaşadıklarını anlattı.

EMEĞİMİZİN TAKDİR EDİLMESİ GÜZEL

Oynadıkları oyunlardan örnekler vererek konuşmayı sürdüren deneyimli oyuncu Tekin Ezgutekin ise öğrencilerle tiyatro söyleşisi adı altında bir araya gelmekten mutlu olduklarını ifade etti. Ezgutekin, “Ortaya koyduğumuz oyunların beğenilmesi, takdir toplaması bizim için çok önemli, bizler de bu yüzden yaptığımız işin en iyisini yaparak, mesleğimizin hakkını vermeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

 

OKUL MÜDÜRÜNDEN ÖĞRENCİLERE TİYATRO SÖZÜ

Öğrencilerden sık sık alkış alan ve sevgi gösterisi ile karşılanan deneyimli tiyatro oyuncularının söyleşisinden sonra İzmit Namık Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Salih Kaya günün anısına birer plaket takdim etti. Öğrencilere en kısa zamanda tiyatroya götürme sözü veren Kaya, katılımcılara teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Türkiye Finans ‘En çalışkan akıllı asistan’ ARI’yı tanıttı

Türkiye Finans’ın dijital müşteri deneyimini geliştirme adımlarından biri olan akıllı asistan ile müşteriler birçok bankacılık…

52 dakika ago

‘İklim için Yapay Zeka Hackathonu’na başvuru için yarın son gün!

Samsung Electronics MENA, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığıyla düzenlediği ACT28 İkilm için Yapay Zeka…

53 dakika ago

Honor of Kings 20 Haziran’da tüm dünyaya açılıyor

20 Haziran itibarıyla küresel çapta tüm mobil cihazlarda oynanabilecek olan Honor of Kings, oyun severleri…

53 dakika ago

ASRock Yeni 180Hz Yenileme Hızına Sahip Monitörlerini Duyurdu!

PG27QFT2A ve PG27QFT1B modeli monitörler, 180Hz yüksek tazeleme teknolojisini, 27 inç QHD yüksek çözünürlüklü IPS…

53 dakika ago

Başkan Altay Tüm Sporseverleri Konya Yarı Maratonu Heyecanına Ortak Olmaya Davet Etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 26 Mayıs Pazar günü 21 kilometrelik Yarı Maraton,…

53 dakika ago

Atatürk’ün çocuklarından Karşıyaka’da 19 Mayıs yarışı

Yarışlara katılan tüm gençleri tebrik eden Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “19 Mayıs’ta sizlerle olmak son…

53 dakika ago