Sevimli Dostlarımız

Kuru Konserve ya da Açık Kedi Maması Alırken Bilmeniz Gerekenler

Kediler, besinleri biz insanlar gibi zevk amaçlı değil, karınlarını doyurmak için yerler. Dolayısıyla karınlarını doyurma konusunda yiyecekleri yemeklere hayır demezler.

 

Kuru, konserve ya da açık kedi maması alırken, mamaların içeriğindeki bileşenleri ve maddeleri bilmeniz önemlidir. Bazı insanlar, minik dostlarını beslemek isterken yanlış kararlar verebilirler. Bu durumda kedilerinizi kendi ellerinizle sağlıksız bir hayata sürüklemenin sorumlusu da siz oluyorsunuz. Veteriner hekimlere göre kuru, konserve ya da açık kedi maması alırken bilmeniz gerekenler:

 

Mamadaki Protein İçeriği

 

Uzmanlar kedileri zorunlu etoburlar olarak sınıflar. Bu da günlük besin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, hayvansal protein ve amino asitlere muhtaç oldukları manasına gelir. Özellikle konserve kedi maması alırken, içeriğinde aranması gereken en önemli özellik protein miktarı. Konserve kedi mamasında bulunması gereken en düşük protein miktarı, yaklaşık %9’dur.

 

Karbonhidrata Dikkat!

 

Kuru, konserve ya da açık kedi maması alırken bilmeniz gereken en önemli şeylerden bir diğeri de mamaların içeriğindeki karbonhidrat miktarı. Kediler de insanlar gibi tükürükleri ile nişastaları sindirmeye yardımcı olan enzimlere sahiplerdir ancak karbonhidrat, kedi beslenmesinde azami rol onar. Etiketini kontrol ederken, buğday, mısır, soya, pirinç ve nişasta gibi gıdaların fazla olmadığına dikkat edin.

 

Kediniz Alerjik Olursa Tahıllar

 

Tahıllar fazla olursa kediniz için zararlı olur ancak alerjisi olan kediler için tahıllar faydalı olur. Kedinizin tahıl gıdasına da alerjisi olabileceğinden şüphe ediyorsanız, 2 ay sadece proteinli besinlerle besleyin. Bu süre zarfında alerji reaksiyonları göstermiyorsa, sorumlusu tahıl olabilir.

 

Yapay Malzemeler

 

Kediler, yapay gıdalara karşı fazlasıyla hassas olabilirler. Bu durumda tahıllı mamalar fazlasıyla masum kalır. Özellikle açık kedi maması ve kuru kedi maması içeriğinde fazlasıyla yapay malzeme yer alabilir. İlk kez denediğiniz mamalarda sürekli olarak isal ve kusma gibi semptomlarla karşılaşırsanız, veteriner hekime başvurarak mamanızı değiştirmelisiniz. Gıda alerjisi olan kedilerde katkı maddesine bağlı olarak gastrointestinal rahatsızlıklar da meydana gelebilir.

 

Kedinizin besleneceği ürünleri alırken güvenilir bir Petshop firması olan Zoo.com.tr’yi tercih edebilirsiniz.

Recent Posts

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

Başkan Uzun yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; "Annelerimiz; sevginin, merhametin, şefkatin, hoşgörünün ve fedakârlığın…

25 dakika ago

Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu

Maçı Gürsel Aksel Stadyumu’nda izleyen Başkan Mutlu, “Efsane geri döndü, Göztepemiz yeniden ait olduğu yerde,…

1 saat ago

Büyükşehir’den gençlere “İlk Yardım Turnuvası” Gençler hayat kurtarmak için yarıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında ilk yardım eğitimi alan gençleri İlk…

1 saat ago

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Esma Gizem Aydın ve Ali Erkan İyilikli çiftinin nikâhını kıyarak mutluluklarına ortak oldu

Çiftin ailesi ve sevenlerinin huzurunda nikâhlarını kıyan Başkan Rasim Arı, Esma Gizem ve Ali Erkan…

2 saat ago

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Batuhan Ergöz, Kayseri’de gerçekleştirilen U16 – U18 Atletizm Bölgesel Seçme Yarışmalarında bölge şampiyonu oldu

Seçmelerde U18 kategorisinde 800 metre koşan Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Batuhan Ergöz,…

2 saat ago

Kemer’de 10. Merrell Run To Sky Yarışları gerçekleştirildi

Ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonunun merkezi haline gelen Mustafa Ertuğrul Aker Parkı'nda düzenlenen ödül…

2 saat ago