Categories: Sanat

Gölcük Anıtpark’ta Kafkas Rüzgarı

Gölcük Belediyesi tarafından Anıtpark’ta düzenlenen “Uluslararası Kafkas Folklor” etkinliği vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

 

Gölcük Belediyesi, Marmara Kafkas Gürcü Federasyonu, Kocaeli Kartvel Kafkas, Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen; Uluslararası Kafkas Folklor Etkinliği, Anıtpark’ta gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; Orhangazi Kafkas Halk Oyunları Ekibi, Gürcistan Kutaisi İmedi 200 Folklor Grubu, Gürcistan Batum Ajaris Saxelmcifo Akademiuri Asambli ARSİANİ, İnegöl Kafkas Folklor Ekibi ve Gölcük Kafkas Derneği Megobrebi Müzik Grubu ekiplerinin muhteşem gösteriler sergilediler.

 

KAFKAS COŞKUSUNU DAKİKALARCA ALKIŞLADILAR

Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte; Türkiye ve Gürcistan’dan gelecek Kafkas halk oyunları ekipleri, Kafkas halk oyunlarının birbirinden güzel örneklerini sergilediler. Kafkas halk oyunlarının coşkusuna kapılan izleyiciler, sahneye çıkan ekipleri alkışlarıyla tebrik ettiler.

 

BAŞKAN SEZER TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinliğe katılan ekiplere teşekkür eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Hemşehrilerimizin çok yoğun ilgi gösterdiği Kafkas Halk Oyunları gösterileri için ilçemize gelen; Kutaisi Belediye Başkanı Sayın Davit Eremeishivili’ye, Kutaisi Önceki Dönem Milletvekili Dr. Merab Kvitaridze’ye, Gürcistan, Orhangazi ve İnegöl’den ilçemize gelen halk dansları ekiplerine, organizasyonun yapılmasında büyük emekleri olan; Marmara Kafkas Gürcü Federasyonu Başkanı Ömer Faruk Demirtaş’a, Kocaeli Kartvel Kafkas Kültür Derneği Başkanı Abdullah Zorlu’ya, Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Sevim’e, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcilerine, kıymetli misafirlerimize ve emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Başarılı Öğrencilere Yaz Tatili Hediyesi Zeytinburnu Belediyesi’nden…

Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM), ilçedeki liselerde 2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılında başarılı olan…

50 dakika ago

2024 Sakarya Bike Fest Basın Lansmanı Gerçekleştirildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dünya yıldızlarını ve bisiklet tutkunlarını Sakarya’nın kalbinde buluşturan bisiklet festivaline ev sahipliği…

51 dakika ago

Özel öğrenciler “En Özel Şenlik” için İSÜ’de buluştu

Şenliğe katılan özel eğitim öğrencileri ve aileleri ebrudan dramaya, origamiden kukla yapımına kadar farklı atölyelere…

52 dakika ago

Sanatta 25. yılına giren Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, Burhaniye’nin kırsal mahallerinde çocuk tiyatrosu sahneleyecek

Bir yıldan daha kısa süre önce seyircinin beğenisine sunulan çocuk oyunu, gelen taleplerle hem Burhaniye’de,…

52 dakika ago

Burhaniye Belediyesi, personellerine Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile ilgili bir eğitim programı düzenledi

Eğitim programı kapsamında, KVKK'nın temel prensipleri ve uygulanması gereken prosedürler hakkında detaylı bilgi verildi.

52 dakika ago

Başkan Aras, Adliye – Yeni Otogar Yolunda İncelemelerde Bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Adliye ile Yeni Otogar arasından başlatılan Dirgeme yolundaki çalışmalar devam ediyor.

52 dakika ago