Categories: Gündem

Atatürk’e mektuplar

İzmirli Ata’ya özlemini satırlara döktü
 

İzmirliler Ata’ya duydukları özlemi satırlara döktü. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde metro istasyonları ve vapur iskelelerine yerleştirilen anı defterleri dolup taştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yılında anma programı sürüyor. Program kapsamında metro istasyonları ve vapur iskelelerine koyulan anı defterlerini İzmirliler, Ata’ya duydukları özlem ile doldurdu. Defterlerdeki “Sen olmasaydın, olmazdık”, “Söz veriyorum ki senin ilkelerinden, düşüncelerinden çıkmayacağım” cümleleri dikkat çekti.

İzmirliler gün boyunca Konak, Ege Üniversitesi, Fahrettin Altay, Üçyol ve Çankaya metro istasyonlarında, Karşıyaka, Bostanlı, Konak, Alsancak vapur iskeleleri ile Şirinyer, Gaziemir, Halkapınar İZBAN istasyonlarındaki anı defterlerine duygularını aktarabilecek. Anı defterlerindeki satırlar Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından “Senin Atatürk’ün” başlığıyla Konak Meydanı’ndaki sergi alanında ziyarete açacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Recent Posts

Böcek İlaçlama Fiyatları ve Anadolu Yakası’nda Hizmetler

Böcek ilaçlama, çeşitli böcek türlerinin ve diğer zararlıların kontrol altına alınması veya tamamen ortadan kaldırılması…

10 saat ago

MS (Multipl Skleroz) Hakkında Bilinmesi Gereken 9 Önemli Nokta

MS hakkında farkındalık: Erken teşhis, özgür bir yaşam için önemlidir.

16 saat ago

Birgi’de Yeşil Turizm Dönüşümü

Enerjisa Enerji'nin SENTRUM projesiyle Birgi, sürdürülebilir yeşil destinasyonun yeni merkezi oluyor.

17 saat ago

GIG Ekonomisinin Avantajları

Champs, GIG ekonomisiyle çevresel sürdürülebilirliği destekliyor ve karbon emisyonlarını azaltıyor.

17 saat ago

Etkili Evden Çalışma İpuçları

Evden çalışırken iş ilişkilerini yönetmek için önemli ipuçları. İletişim, empati, dijital araçlar ve sosyal etkinlikler…

2 gün ago

Bayram Öncesi Tatil Fırsatları

Vizesiz tatil rotaları Mısır ve Balkanlar, yerli turistler için cazip seçenekler sunuyor.

2 gün ago