Turizm / Seyahat

Almanya Turist Vizesi Alım Süreci

Avrupa’nın birçok farklı şehrine turistik açıdan seyahat gerçekleşir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise Avrupa’ya giriş yapabilmek için Schengen vizesi almak mecburiyetindedir. Bu vize bütün Avrupa Birliği ülkeleri için geçerli olan bir vize türüdür.

 

Özellikle hem kültürel yapısı hem de tarihi dokusu ve doğal alanları eşliğinde Almanya çok sevilen bir ülkedir. Zaten Türkiye üzerinden en çok ziyaret edilen ülkeler içerisinde Almanya önde geliyor. Çok fazla gurbetçinin olması ile birlikte aile ziyareti ve iş amaçlı olmasının dışında turistik seyahat de gerçekleşmektedir.

Almanya Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Avrupa’yı ziyaret etmek isteyen birçok kişi almanya turist vizesi nasıl alınır sorusunun cevabını merak ediyor. Bu konuda öncelikle bir randevu tarihi alınması gerekir. Genelde bu süreç online olarak yapılabilir. Hemen arkasından turistik açıdan istenen belgeler hazırlanır.

Bu belgeler ve evraklar kişisel bilgiler altında ve doğru, eksiksiz bir şekilde ele alınır. Tabii bunun dışında turistik amaçlı bir seyahat gerçekleştirileceğine dair vize başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Kişisel bilgiler, el yazısı ile ıslak imza doğrultusunda tamamlanması önemlidir. Güncel Euro üzerinden vize ücretleri ödenmesi ile birlikte gerekli evraklar ilgili konsolosluğa ulaştırılır.

Almanya Turist Vizesi İçin Evraklar

Almanya’ya ziyaret gerçekleştirebilmek ve bunu turistik açıdan sağlayabilmek adına evrakların eksiksiz tamamlanması gerekmektedir.

– Dönüş tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaport

– Gidilecek ülkeye ait vize başvuru formu

– Uçak biletleri ve rezervasyon

– Biyometrik fotoğraf

– Seyahat sağlık sigortası

– Mülk kayıtları

– Mesleki evraklar

– Gelir durumu konusunda ilgili banka hesap dökümü

Genel çerçevede yukarıdaki evraklar tamamlanmak suretiyle, vize başvuru formu üzerinden işlemler gerçekleşir. Bu açıdan almanya turist vizesi nasıl alınır sorusuna hitaben yukarıda verilen evrakların öne çıktığını söylemek mümkündür.

Uzman Danışmanlık Eşliğinde Almanya Turist Vizesi

Alınacak olan randevu tarihine kadar Almanya turist vizesi konusunda evrakların hazırlanması çok önemlidir. Bu açıdan hatasız bir şekilde kişisel bilgiler ışığı altında tüm evrakların dosya haline getirilmesi gerekir. Bu zorlu süreci bireysel olarak gerçekleştirmek, birçok riski de öne çıkarır.

O yüzden bu riskten kurtulmak adına Vize Keyfi bu konuda profesyonel hizmet sunmaktadır. Alanında tecrübe sahibi uzmanlar ışığı altında almanya turist vizesi nasıl alınır sorusuna gerek olmadan tüm işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

 

Share
Published by
Haber Gezgini

Recent Posts

Tech Istanbul Ön Kuluçka Başvuruları Başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin girişimcilik programlarını yürüten Tech Istanbul ön kuluçka başvuruları ile ilgili çağrısını duyurdu.…

2 saat ago

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Oğuzboy Vedat Şahin’i Kaybetmenin Derin Üzüntüsünü Yaşıyor

Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz.

3 saat ago

747. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Balkusan’daki kabri başında anıldı

Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve protokol üyelerinin katıldığı programda;…

6 saat ago

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda Odağımız İnsan!

PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi & Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Genel Müdürü Ela…

7 saat ago

Edremit Belediyesi’nden ücretsiz mama dağıtımı

Edremit Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı veterinerlik birimi tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, can dostların beslenmesine katkı…

7 saat ago