Eğitim

Ales Başvuruları Başladı

ÖSYM tarafından düzenlenen Ales/1 sınavı 2 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.  Sınav için başvurular bugün itibariyle başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Ales yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına ait olan başvuru kılavuzunun yayınlandığını belirtti. Sınav başvuru ücretinin ise 145 TL şeklinde belirlendiği söylendi.

Başvuru alımları 22 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek.

Ales Sınavında Hes Kodu Zorunluluğu

 

Ales sınavına girmek isteyen adaylar, başvurularını isterlerse online ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri vasıtasıyla ya da bireysel şekilde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilirler. Ayrıca ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden de başvuru yapılabiliyor.

Sınav başvurusunda adaylardan Hes kodu bilgileri alınacak. Bu nedenle sınav başvurusu yapmadan önce adayların gerekli yerlerden Hes kodlarını almış olmaları gerekiyor. Sınavla alakalı bilgiler ise 2020-ALES Kılavuzunda yer alıyor. Sınava girmek isteyen adayların bu kılavuzu detaylı bir şekilde incelemeleri gerekiyor.

Editör: Özlem Çelik

Recent Posts

İzmir Bornova’da Kalite ve Ekonomiyi Buluşturan İkinci El Eşya Mağazası

İzmir’in Bornova ilçesinde ikinci el eşya alım satımında köklü bir firma olan Doğan Spot Eşya…

11 saat ago

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 19 Mayıs Mesajı

Belediye Başkanı Rasim Arı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj…

13 saat ago

Yeşilyurt Pazaryeri çalışmaları hızla sürüyor

Karabağlar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Yeşilyurt bölgesinde yaşayan vatandaşlar, modern ve kapalı bir pazaryerine…

13 saat ago

Başkan Büyükakın: Kocaeli’nin en güzel manzaralı kütüphanesi gençlerimize armağan olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesinde geleceğin emanetçileri gençlere…

14 saat ago